Samarbeidspartnere

Vi er opptatt av å bidra til utvikling i distriktet, og samarbeider med flere lokale og regionale reiseliv-, kunst- og kulturbedrifter.

Vi er også en del av Stasjonsbyen Lilleelvedal, og samarbeider med den lokale handelsstanden om ulike aktiviteter og arrangementer. Vi er også medlem av Visit Røros og Østerdalen.

Stasjonsbyen Lilleelvedal

Gammelt bilde av Alvdal, Stasjonsbyen Lilleelvdal som det het før. Bilde av Anno Musea i Nord-Østerdalen
Alvdal het Lilleelvedal fram til 1917. Dette fotografiet er fra 1908, og bak stasjonen ser du Steien Hotel. Foto: Anno Musea i Nord-Østerdalen

Handelsstanden på Steia (sentrum i Alvdal) har opprettet foreningen Stasjonsbyen Lillelvedal, som er et samarbeidsorgan for ulike prosjekter som skal utvikle aktiviteter og skape et levende sentrum.

Opplev Alvdal

Lurer du på hva du kan se og gjøre i Alvdal? Besøk opplevalvdal.no for mer inspirasjon og tips.

TronTalks

TronTalks (ekstern nettside) er en ny arena der musikk, filosofi og kunst møtes på en måte som ikke har blitt prøvd før.

Foto: TronTalks/Ingrid Eide

Urørt Ski- og sykkel

Urørt Ski- og Sykkel (ekstern nettside) er en familiebedrift som er spesialist på naturopplevelser. Med utgangspunkt i gårdstunet sitt i Alvdal har de tilgang til et helt unikt nettverk av stier, veier og fjell, og vel hjemme fra tur kan du finne hvilepulsen ved peisen, eller ta et villmarksbad i det fantastiske juvet som ligger rett ved. Ønsker du, kan du kombinere et opphold hos oss med et skreddersydd sykkelopphold med Urørt.

Bilde av mann som sykler i alvdal på fjellet
Alvdal er et lite eldorado for sykling med kort avstand til fjellet og store fjellområder. Cred: Urørt Ski- og Sykkel

Huset Aukrust

Multikunstneren Kjell Aukrust anses i dag som en av Norges mest folkekjære kunstnere, og er kanskje mest kjent for historiene om Flåklypa. I Huset Aukrust kan du se en rekke av Kjell Aukrust sine kunstverk bestående av tegninger og malerier som skildrer hans oppvekst i Alvdal, eller besøke Måneraketten med Solan og Luvdig. I museumsbutikken kan du få kjøpt både bøker, trykk, m.m. fra Aukrusts rikholdige univers.

Huset Aukrust ligger ca. 10 min. gangavstand fra Steien Hotel.

Bilde av Solan og Ludvig foran Flåklypatoppen i Huset Aukrust.
Bli med Solan og Ludvig opp i måneraketten, og slipp frem barnet i deg. Cred: opplevalvdal.no

Søberg Gård

Gårdsbutikk, konsert arena og særegne selskaps- og møtelokaler rett ved RV3. Besøk gjerne nettsiden soberggard.no (ekstern nettside).

Foto: TronTalks/ Liv Øian

Les gjerne også: