Siste nytt

I tredje etasje har Steien Hotel en samling med kunstverk av Storbritannias kjente dyrelivskunstner Robert Gillmor (1936-2022).

En samling med fugler på Steien Hotel

Som ung gutt observerte Robert Gillmor (1936-2022) bestefaren og kunstneren, Allen W. Seaby (1867-1953) da han studerte og malte fugler, og Gillmor var bare 13 år da han ble det første juniormedlemmet i «Reading Ornithological Club».

Gillmor studerte kunst på Reading University, og produserte som kunstner en enorm samling med malerier, grafiske trykk og tegninger. Han illustrerte også en rekke bøker og blader samt frimerker. Motivene er i all hovedsak fugler, og alle er gjenkjennelig som en «Gillmor». Gillmor har en spesiell evne til å observere og beskrive fuglenes bevegelser og adferd, og formidler naturens detaljrikdom og skiftende årstider på en forbilledlig måte. Gillmor behersket ulike teknikker som tegning, maling og linoleumstrykk, og teknikkene gir svært ulike kunstneriske uttrykk.

Gillmor var svært aktiv i naturvernorganisasjoner og som en annerkjennelse for sitt livslange arbeid for britisk natur og dyreliv ble Robert Gillmor i 2015 tildelt «The Most Excellent Order of the British Empire» (MBE).

Vi på Steien Hotel er svært glade for å kunne fremheve kunstnerskapet til Robert Gillmor, og håper hans kunst vil fortsette å bidra til å fremme respekt for natur og miljø.